Screens (ook wel:vlakhangende zonwering) hebben een gesloten kast met daarin een rol waaromheen doek is gewikkeld. Het doek loopt naar beneden voor het glas,aan de onderzijde van het doek zit een onderlijst, aan het uiteinde van de onderlijst zitten uitstekende nokken die in zijgeleiders lopen, en er voor zorgen dat het doek opgesloten blijft, en zodoende een redelijke windvaste situatie creëren.

Een nieuwe uitvoering van de vlakhangende zonwering is het type waarvan het doek is voorzien van een halve rits, er zit aan de zijkanten van het doek een halve rits, inmiddels bekend als: Bloccatoscreen, Ritsscreen of Zipscreen. De uitvoering met een halve rits zorgt ervoor dat een screen bestand is tegen grotere windvlagen en niet kan gaan klapperen.Dit type screens kan volgens de richtlijnen van de fabrikanten een windkracht 7 weerstaan.

Een screensysteem waarvan het doek voorzien is aan de zijkanten met een zogenaamde ritsgeleiding, is tevens insectenwerend, door het ontbreken van spleten en kieren tussen doek en systeem.

Naast screens met een zogenaamde ritsgeleiding, boden (en bieden) fabrikanten diverse windvaste screenvarianten aan. Een veelgebruikte technische oplossing hierin is een systeem wat in de zijgeleiders aan de onderzijde aangebracht is: de onderlijst zakt door een klik systeem, door het weer iets omhoog bewegen van de screen blokkeert deze en is er een windvaste situatie ontstaan. Bij een andere oplossing spant men geleidingskoorden of -touwtjes aan weerszijden van het doek. De onderlat bevat aan ieder uiteinde een oogje of ring waardoor de onderlat (en diengevolge het doek) door de koorden in positie wordt gehouden.Contact gegevens

Wansink

Hondevoort 1
Eibergen 

Tel:   0545 - 471359
Mob: 0650201746