Knikarmschermen (ook wel: terraszonwering) hebben, net als uitvalschermen, een rol waaromheen een doek is gewikkeld aan de bovenzijde. Ook hier zit bijna altijd een kap en tegenwoordig zit het geheel (vaak ook de armen) in een cassette.

Aan de zijkant zitten armverbinders die de achterkant van knikarmen vasthouden. De knikarmen lopen naar de voorlijst of het cassettefront. Door de scharnieren van de armen lopen kabels of synthetische banden die vastzitten aan veren die aldus onder spanning staan. Dankzij de armverbinder kunnen de armen variabel onder een schuine hoek t.o.v. de gevel ingesteld worden.

Tegenwoordig wordt er voor de bediening voornamelijk gebruikgemaakt van een ingebouwde buismotor. Net als bij andere typen buitenzonwering kan een motorbestuurd scherm worden bediend door middel van een bekabelde driepunts-schakelaar of door middel van een draadloze ontvanger en handzender (ook wel: afstandbediening). Een scherm met draadloze ontvanger kan dan ook opgenomen worden in een domotica systeem. 


Contact gegevens

Wansink

Hondevoort 1
Eibergen 

Tel:   0545 - 471359
Mob: 0650201746